Bayer Fungicid Melody Compact 49 WG 20 G

10,00 RON
Stoc epuizat
Cod Produs: 422 Ai nevoie de ajutor? 0764488535
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Melody Compact 49 WG este conditionat sub forma de granule fine, de culoare verde Inchis, dispersabile In apa, fara tendinta de aglomerare, cu miros caracteristic.Proprietati fizico-chimice: Melody Compact 49 WG este conditionat sub forma de granule fine, de culoare verde Inchis, dispersabile In apa, fara tendinta de aglomerare, cu miros caracteristic.

Mod de actiune: Melody Compact 49 WG se caracterizeaza prin activitatea sistemica si de contact a celor doua substante active asupra ciupercilor patogene. Actiunea asupra acestora este preventiva, curativa si antisporulanta. Iprovalicarb actioneaza preventiv Impotriva germinarii sporilor, curativ prin stoparea In primele doua zile dupa producerea infectiei a cresterii miceliului intracelular si antisporulant daca infectia a avut loc deja oprind formarea fructificatiilor si sporularea. In acest fel este stopata raspandirea bolii. Oxiclorura de cupru este o substanta activa de contact cu actiune preventiva Impotriva germinarii sporilor si patrunderii miceliului In planta. Datorita acestor particularitati, Melody Compact 49 WG are o eficacitate ridicata inclusiv Impotriva formelor rezistente la alte produse specifice pentru mana. Melody Compact 49 WG nu afecteaza procesele de fermentatie si vinificatie.

Instructiuni de folosire: vita de vie: 1,5 kg/ha pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se pot aplica 1-3 tratamente preventive atat Inainte (BBCH 60 Inceputul caderii capisonului) cat si dupa Inflorit (din fenofaza de degajare a ciorchinilor pana la fenofaza Inainte de parga BBCH 81). Se utilizeaza 600-1000 l solutie/ha In functie de dezvoltarea vegetativa a plantelor. Intervalul Intre tratamente este de 8-10 zile. Timpul de pauza este de 21 zile atat la strugurii de masa cat si la strugurii destinati vinificatiei;cartof: 2,0 kg/ha pentru combaterea manei (Phytophthora infestans). Se utilizeaza la avertizare, preventiv, 1-3 tratamente. Tratamentele se pot efectua pe toata perioada de vegetatie dar se recomanda In special dupa Inflorit si ca ultim tratament pentru protectia tuberculilor Inainte de recoltare. Intervalul Intre stropiri este de 712 zile. Se utilizeaza 200-400 l solutie/ha.

Timp de pauza: 7 zile tomate: 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Phytophthora infestans), alternariozei (Alternaria solani) si a patarii si basicarii frunzelor (Xanthomonas vesicatoria); se aplica 1-3 tratamente efectuate la avertizare sau la aparitia primelor simptome, la un interval de 7-12 zile. Volumul de solutie 600-1000 l/ha.

Timp de pauza: 7 zile castraveti: 2,0 kg/ha pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis) si a patarii unghiulare (Pseudomonas lachrymans); se aplica 1-3 tratamente preventive, la avertizare sau la aparitia primelor simptome. Intervalul Intre stropiri: 7-12 zile, In functie de conditiile locale. Volumul de solutie: 1000 l/ha.

Timp de pauza: 3 zile ardei: 2,0 kg/ha pentru a combate patarea si basicarea frunzelor (Xanthomonas vesicatoria); se aplica 1-3 tratamente la avertizare sau la aparitia primelor simptome. Intervalul intre stropiri este de 7 zile.

Volumul de solutie: 1000 l/ha. Timp de pauza: 7 zile.

Prepararea solutiei: se face prin umplere cu apa a 2/3 din volumul rezervorului instalatiei de stropit, se adauga cantitatea necesara de produs, se pune In functiune sistemul de recirculare sau agitatorul la viteza moderata dupa care se completeaza cu restul de apa. Se mentine agitarea suspensiei pe tot parcursul pregatirii solutiei si In timpul tratamentului. Solutia obtinuta se poate folosi In timpul a 24 de ore de la preparare.

Precautii: Spalarea riguroasa a echipamentului de stropit dupa tratamente este necesara pentru evitarea fenomenelor de fitotoxicitate. Folositi Intotdeauna echipamente curate si calibrate.

Curatarea echipamentului de stropit: doua spalari succesive cu apa 10 % din volumul rezervorului si circularea timp de cel putin 1 minut prin pompa si duze cu eliminarea apei pe zona tratata, urmata de spalari separate a filtrelor si duzelor.

Compatibilitate: amestecurile tank mix cu produse avand reactie alcalina trebuie utilizate imediat dupa preparare. Pentru alte combinatii recomandam efectuarea prealabila a unui test de compatibilitate fizico-chimica.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!