Erbicid Gramin 5 EC 1 l

110,00 RON
Stoc epuizat
Cod Produs: 146 Ai nevoie de ajutor? 0764488535
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Gramin 5 EC 1L este un erbicid sistemic din grupa arilfenoxipropionati. Se prezinta sub forma de concentrate mulsionabil, limpede, mobil cu miros foarte slab, de culoare galben pai.

Mod de actiune:

Gramin 5 EC este un erbicid postemergent, folosit in combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene din culturile de rapita, floarea soarelui si sfecla de zahar. Produsul este rapid absorbit prin suprafata frunzelor buruienilor graminee, iar dupa cateva ore de la aplicare, produsul este translocat in toate punctele de crestere. Tesuturile meristematice sunt distruse provocand astfel moartea buruienilor.

Instructiuni de folosire - Produsul Gramin 5 EC este omologat pentru urmatoarele culturi: RAPITA: combate buruienile monocotiledonate anuale (inclusiv samulastra pana la infratire). Doza de aplicare 1 l/ha Postemergent;Floarea soarelui: combate buruienile monocotiledonate perene (Sorghum halepense din rizomi) si buruienile monocotiledonate anuale.

Doza de aplicare pentru buruienile monocotiledonate perene este 1,5 1,75 l/ha, postemergent (costrei din rizomi la 15 20 cm inaltime), iar pentru buruienile monocotiledonate anuale doza recomandata este 0,75 l/ha, postemergent;Sfecla de zahar: combate buruienile monocotiledonate anuale. Doza de aplicare 1 l/ha/tratament. Tratamentul se aplica in stadiul de 2-4 frunzea buruienilor; tratamentul se repeta la reinfestare. Norma de solutie pe ha este de 300 l.

Momentul aplicarii:

Gramin 5 EC se aplica postemergent pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene. Pentru o combatere eficienta, produsul se va aplica atunci cand stadiul de crestere al buruienilor si conditiile de vegetatie sunt optime.Se recomanda aplicarea in faza de 2 4 frunze ale buruienilor monocotiledonate anuale (inclusiv samulastra de grau) si pana in faza de infratire a acestora, iar pentru cele perene in momentul cand au ajuns la o inaltime de 15 20 cm. In cazul culturii de floarea soarelui, aceasta trebuie sa aiba 2- 3 perechi de frunze.

Pregatirea solutiei: Volumul de apa: 200 400 l/ha.

Solutia de stropit se prepara astfel: se umple rezervorul masinii de stropit pana la ½ cu apa curata, se adauga cantitatea necesara de produs si se completeaza rezervorul cu apa pana la umplere. Solutia se va agita pe toata perioada tratamentului.

Compatibilitate: Gramin 5 EC este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor folosite in Romania. Nu se amesteca cu erbicide pe baza de 2,4 D sau cu produse pentru combaterea buruienilor cu frunza lata. Pentru a evita eventuale incompatibilitati ce pot aparea intre substantele de amestec, inainte de orice amestec se va consulta tabelul cu compatibilitati si se va efectua intotdeauna un test pe cultura respectiva.

 

Cultura

Combatere

Mod de aplicare

Doza

Floarea-soarelui

Buruieni monocotiledonate anuale

Buruieni monocotiledonate perene (costreiul din rizomi la 15-20 cm inaltime)

Postemergent

0.75 l/ha

1.5 - 1.75 l/ha

Rapita

Monocotiledonate anuale inclusiv samulastra pana la infratire

Postemergent

1 L/Ha

Sfecla de zahar

Monocotiledonate anuale

Postemergent

1 l/ha
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!