Switch 62,5 WG se prezinta sub forma de granule uniform dimensionate, fara tendinta de sfaramare, de culoare bej.
Contine 25% fludioxinil si 37,5% ciprodinil.
Mod de actiune: Switch 62.5 WG este o combinatie a doua componente active complementare, cu doua moduri diferite de actiune impotriva Botrytis.
Switch 62.5 WG combina proprietati optime in privinta activitatii, rezistentei la spalare, independentei temperaturii, translocarii si depozitarii substantei active precum, si interferentei multiple cu cresterile miceliene.
Timpul de pauza pana la recoltare:
Capsun: 2 zile;
Mar si tomate: 3 zile;
Cires, struguri de masa: 7 zile;
Struguri de vin: 21 zile.
Recomandari de aplicare:
- La capsun: Switch 62,5 WG se aplica de la inceputul infloritului pana la intrarea In parga a fructelor. Numarul maxim de tratamente este de 2-3 aplicari/an. Intervalul dintre tratamente este de 7 zile.
- La cires: pentru monilioza fructelor se aplica 1-2 tratamente inainte de recoltat la un interval de 10-14 zile. La vita de vie, poate fi aplicat: la Inflorit, la Inchiderea ciorchi-nelui sau la intrarea In parga. Intervalul dintre tratamente este de 14 -20 de zile, iar numarul maxim de tratamente este de 1-2.
- La tomate, Switch 62.5 WG se aplica la aparitia primelor simptome ale bolii sau de la inflorit pana la intrarea In parga, intervalul dintre tratamente este de 7 zile, iar numarul maxim de tratamente este de 2-3. La mar se pot aplica 1-2 tratamente pe an. Inainte de recoltarea fructelor, se aplica un tratament cu Switch 62.5 WG. Acest tratament se efectueaza cu 7 zile de la recoltare; acesta va duce la curatirea fructelor de ciupercile specifice (Monilia si Penicillium). Pentru a obtine rezutate cat mai bune trebuie sa se acorde atentie la acoperirea cat mai uniforma a fructelor cu solutia de tratat.
Compatibilitate: Switch 62.5 WG este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Nu se cunosc probleme de compatibilitate, dar, la utilizarea pompelor de spate pot aparea probleme la amestecuri cu insecticide si fungicide lichide.
CULTURA | SPECTRU | DOZA |
Capsun Vita de vie |
putregaiul cenusiu |
1 kg / ha ( 10 g / 10 l apa / 100 mp ) 0.6 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-16 l apa / 100-160 mp ) |
Cires | monilioza | 1 kg / ha ( 10 g / 10 l apa / 100 mp ) |
Mar | alternarioza, antracnoza, fuzarioza, monilioza, cancerul deschis al ramurilor, putregaiul cenusiu, putregaiul fructelor, patarea frunzelor, mucegaiul verde-albastrui, rapan | 0.8 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-12 l apa ) |
Tomate | putregaiul cenusiu | 0.8 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-12 l apa / 100-120 mp ) |
Castraveti | putregaiul alb, putregaiul cenusiu | 0.8 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-12 l apa / 100-120 mp ) |
Par, gutui | alternarioza, antracnoza, fuzarioza, monilioza, cancerul deschis al ramurilor, putregaiul fructelor, patarea frunzelor, mucegaiul verde-albastrui, rapan | 0.8 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-12 l apa ) |
Salata | putregaiul alb, putregaiul cenusiu | 0.6 kg / ha ( 10 g / 16 l apa / 160 mp |
Vinete | putregaiul cenusiu | 0.8 - 1 kg / ha ( 10 g / 10-12 l apa / 100-120 mp ) |
Morcovi | putregaiul alb | 1 kg / ha ( 10 g / 10 l apa / 100 mp ) |
Timp de pauza pana la recoltare: 2 zile la capsun, 3 zile la mar, tomate, ardei, vinete, castraveti, par, gutui; 7 zile la cires, salata, morcov, struguri de masa; 21 zile la struguri de vin.